BERICHT VAN VOLLEY VLAANDEREN

Here we go!

Vanaf woensdag 1 juli zijn er enkele nieuwe versoepelingen in de heropstart van de sport. Ook voor het indoor en outdoor volleybal brengt dat enkele aandachtspunten met zich mee. Volley Vlaanderen heeft afgelopen dagen gespendeerd aan het updaten van de uitgebreide richtlijnen die afgelopen maanden opgesteld werden. Die richtlijnen vinden jullie hier terug. Onderaan dit bericht vindt u de laatste versie van onze poster die zowel voor U12 als +12-jarigen geldt.

Richtlijnen vanaf woensdag 1 juli De belangrijkste wijzigingen en impact op het volleybal:

 • Afstandsregel valt weg bij +12-jarigen:
  • Er kan geblokt worden op training
  • Er kunnen wedstrijdvormen gespeeld worden binnen de eigen trainingsbubbel
  • Geef een vuistje in plaats van een handshake maar vermijd onnodig fysiek contact
 • Sporten kan met 50 personen:
  • Er moet een coach aanwezig zijn.
  • Handen en armen, materiaal moeten voor en na de training ontsmet worden.
  • Indoor raden wij aan om met 12 spelers in het speelveld te staan, dit gaat om een regulier 9x18 volleybalveld.
  • Outdoor raden wij aan om maar met 8 spelers in het speelveld te staan, dit gaat om een typisch 8x16 beachvolleybalveld
  • De trainingsgroepen kunnen dus uit meer dan 12 (indoor) of 8 (outdoor) bestaan maar dit zijn de aan te raden aantal spelers binnen de lijnen.
  • Wedstrijden tegen andere trainingsbubbels (oefenwedstrijden) worden nog afgeraden.
 • Kleedkamer en douches mogen opnieuw gebruikt worden:
  • Neem contact op met de lokale overheid om de juiste protocollen op te volgen
 • Publiek mag opnieuw:
  • Maximum 200 toeschouwers binnen of 400 toeschouwers buiten en mits het volgen van de veiligheidsprotocollen.
  • Voor reguliere evenementen die in permanente infrastructuren zoals bijvoorbeeld tribunes worden georganiseerd, zullen protocollen worden opgesteld. Deze bezorgen we jullie binnenkort.
  • Voor éénmalige evenementen in de publieke ruimte zal vanaf 1 juli een online-instrument (matrix) beschikbaar zijn, dat als referentie zal dienen voor de lokale overheden bij het verlenen van vergunningen voor deze evenementen. Er zullen ook duidelijke regels moeten worden toegepast.


GEEN BEACHVOLLEYBAL DEZE ZOMER

25/04/2020

Geen enkel beachvolleybaltoernooi kan deze zomer georganiseerd worden. Dat heeft de Raad van Bestuur van Volley Vlaanderen maandagavond beslist. Dit betekent geen Belgisch kampioenschap in 2020, maar ook geen andere toernooien op nationaal, Vlaams, provinciaal en regionaal niveau (senioren en jeugd).

Tijdens de lente- en zomermaanden is het beachvolleybal voor veel volleyballers een manier om de conditie en techniek op pijl te houden. In die mate dat er naast heel wat recreatieve toernooien ook sinds decennia een heus Belgisch Beachvolley Circuit bestaat. Dit kampioenschap vindt plaats in 10 steden met als apotheose een driedaagse finale in Knokke-Heist. Deze toernooien worden niet georganiseerd in 2020. Dit betekent op zijn beurt dat er geen opvolgers voor de broers Vandecaveye en het duo Cools-Van den Vonder zijn. Zij kroonden zich in 2019 tot de Belgische kampioenen beachvolleybal.  In verschillende steden zagen organisatoren hun manche van het Beachvolley Circuit geannuleerd worden door de crisismaatregelen. Bovendien kan de federatie de gezondheid van de atleten, officials, medewerkers en beachvolleyfans niet voor de volle 100% garanderen en koos zij daarom om niet van start te gaan met beachvolleybalcompetities op alle niveaus.

Volley Vlaanderen betreurt deze beslissing ten zeerste maar benadrukt nog steeds dat gezondheid in deze fase van “social distancing” primeert. De vele recreatieve toernooien en de Belgian Beachvolley Championship toer worden steeds met veel enthousiasme onthaald door de deelnemers en fans. Het is op die georganiseerde evenementen vaak over de koppen lopen en dat is gezien de huidige omstandigheden uit den boze.


BELGISCHE VOLLEYBALCOMPETITIE STOPGEZET

23/03/2020

 

In samenspraak tussen Volley Belgium, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020. Dit betekent dus ook dat alle nog geplande organisaties meteen geannuleerd worden, dit voor zowel de jeugdreeksen als de seniorreeksen.

De federatie zal tegen 31 maart een beslissing nemen over :

 • Het al dan niet toekennen van eventuele kampioenstitels of dalers in alle reeksen;
 • De invoering van de geplande competitiehervorming welke voorzien was voor volgend seizoen;
 • De verdeling van Europese tickets in samenspraak met de beide liga’s.

We betreuren deze beslissing te moeten nemen maar de gezondheid van ons spelers, speelsters, fans, trainers, vrijwilligers en officials mag nooit in gevaar gebracht worden.

Met betrekking tot de opstart van het Belgian Beach circuit ( voorzien in de maand mei) zal later gecommuniceerd worden.

 OOK VC POWER IS VOORTAAN LID VAN HET SNELGROEIENDE TROOPER. VIA DE TROOPERPAGINA KAN JE DE INKOPEN DOEN DIE JE WIL EN STEUN JE

VC POWER

MET TROOPER KAN OOK JIJ
DE KAS VAN ONZE VERENIGING
SPIJZEN, ZONDER € 1 EXTRA
UIT TE GEVEN 

VIA BOVENSTAANDE LINK KOM JE OP ONZE TROOPERPAGINA EN KAN JE IN DE WINKEL VAN JOUW KEUZE BESTELLINGEN DOEN, 

 

AAH, DAAR BENT U! NOG IEMAND DIE AAN VC POWER DENKT. SUPER BEDANKT!


De jongens U13 doen mee aan de stip it actie tegen pesten

Winterwandeling Weelde Statie

zondag 2 februari

Wandel mee en steun zo onze volleybal spelende jeugd.

Om de feestdagen te verteren en de nieuwe voornemens voor 2020 waar te maken

komt naar jaarlijkse traditie de winterwandeling van VC POWER er weer aan.

Dit jaar wordt de 18e  editie en ook nu wordt er weer een tussenpost voorzien waar je kan genieten van een warme soep, choco of jeneverke. Ook bij aankomst kan je genieten van een heerlijke pannenkoek, croque, een lekkere tas soep of iets sterker.

Vertrek : Tussen 8u30 tot 14u30 aan de Gemeentezaal van de Weelde Statie. Bredaseweg 44.

Afstanden 5 – 10 – 20 km.  Deelname: 3€

 

Naast de wandelingen van 5 – 10 – 20 km is het dit jaar ook mogelijk om in te schrijven voor

een gegidste wandeling met als thema : Verborgen spoorverleden

Op 1 oktober 1867 stoomden de eerste treinen over de spoorlijn tussen Turnhout en Tilburg: het Bels lijntje. Ruim een eeuw geleden verrees aan dit Bels lijntje precies op de landsgrens een immens station complex. Wandel mee met onze gids en waan je een reiziger die op het 400 m lange perron op de trein (naar Parijs) wacht. Krijg bij de put van de draaischijf een idee van hoe de stoomlocomotieven werden gestald en klaar gemaakt voor de dienst. Bewonder de riante woningen die midden in de heide werden gebouwd voor het spoor- en douanepersoneel.

startpunt: gemeentezaal Weelde-Statie

startuur: 13.30 uur 

duur: + 1.30 uur

Inschrijven 3€  (indien reeds ingeschreven voor de afstandswandeling is dit gratis), 

Omdat de deelnemers beperkt zijn tot 25 moet hier vooraf voor ingeschreven worden op vcpower.info@gmail.com

gegidste wandeling met als thema : Verborgen spoorverleden

Nieuws

Ook in 2019 gaan Volley Antwerpen verder met de organisatie van Start2Volley-trainingen voor jongens en meisjes 2009-2010 (U11). 

Deze extra techniektrainingen worden maandelijks gratis aangeboden door Volley Antwerpen.

TRAININGSPAKKEN

Heb je een nieuw trainingspak nodig: dat kan je voortaan ook bestellen via

CONTACT / TRAININGSPAKKEN /  

Onze dames A en B in een onderling duel tijdens de Kick Off terwijl de talrijke aanwezigen konden genieten van een hapje en een drankje

SEPTEMBER IS OOK BIJ VC POWER  

01-09-2019

In de volledige maand september worden de trainingen voor de jeugdploegen opengesteld voor iedereen die wil kennis maken 

met de volleybalsport.

Maandag van 17u30 tot 19u00 Volleybalspeeltuin en bal gewenning: Geboortejaren 2011-2012-2013 (Molenslop Weelde)

Woensdag van 18u00 tot 19u30 Trainingen U11 meisjes : geboortejaren 2009-2010 (Molenslop Weelde)

Donderdag van 18u00 tot 20u00 Trainingen U13 meisjes : geboortejaren 2007-2008 (Molenslop Weelde)

Donderdag van 18u30 tot 20u00 Training U15 meisjes: geboortejaren 2005-2006 (Sportzaal Poppel)

Dinsdag van 18u00 tot 19u30 Training U13 en U11 jongens geboortejaren 2007-2008-2009-2010

NIEUWE PROCEDURE MEDISCHE VALIDATIE VOLLEY VLAANDEREN

01-06-2019

Vanaf 1 juni 2019 is de medische validatie volledig losgekoppeld van de aansluiting. Het zal dus als nieuw lid van een club niet nodig zijn om je medisch te laten valideren als je wilt starten met volleyballen. Dit komt er na een advies van de medische commissie van Volley Vlaanderen.

Wel zullen leden die zich aansluiten na 1 juni 2019 zich medisch moeten laten valideren in het jaar dat ze 14 en 18 worden. De leden zullen hiervoor een mail krijgen met meer info. Ze zullen op controle moeten gaan bij een erkende sportarts waar er onder meer een ECG zal worden genomen. De federatie volgt ook hier het advies van de medische commissie.

Volley Vlaanderen hecht veel belang aan medisch verantwoord sporten. Met deze maatregel is men ervan overtuigd dat iedereen met een gerust hart zijn favoriete sport kan beoefenen.

De club zal midden januari op de hoogte gebracht worden welke leden in dat jaar 14 en 18  jaar oud worden en op controle moeten. De erkende artsen hebben toegang tot VolleyAdmin2 zodat Volley Vlaanderen en de club kunnen zien welke leden medisch in orde zijn.


NIEUWE MOGELIJKHEID AANSLUITING NIEUW LEDEN

01-06-2019

Vanaf 1 juni 2019 is er door VOLLEY VLAANDEREN de mogelijkheid gecreëerd om door het toekomstig lid de aansluiting volledig zelf in orde te maken.

Daarnaast blijft ook de mogelijkheid bestaan dat het door de club in orde gebracht wordt.