UPDATE COMPETITIEVERLOOP IVM CORONA

Volley Belgium en Volley Vlaanderen hebben beslist

 

Het lopende seizoen af te werken volgens de reeds opgestelde kalenders vanaf het moment dat dit door de overheid terug toegelaten wordt, We blijven dus zonder competitie tot alvast de datum van 15 januari 2021. De vroegste datum van heropstart van de competities zal dus einde januari 2021 zijn. Dit omdat er naar gestreefd om steeds een minimale voorbereidingstijd te geven aan de spelers en speelsters.

 

En het indoor seizoen af te werken zonder een eindrangschikking en dat de regeling inzake stijgers en dalers niet zal worden toegepast in geen enkele nationale of promo-reeks. Enkel in de Liga reeksen zal er een eindrangschikking worden opgemaakt om de Europese tickets te verdelen, ook daar zijn er geen dalers aan het einde van seizoen 2020-2021.

UPDATE 28/10

De Vlaamse regering heeft gisteren de beslissing genomen om alle indoor sportactiviteiten voor iedereen boven de 12 jaar stil te leggen.

Hoewel de beslissing pas vrijdag ingaat hebben we als bestuur beslist om verder te gaan dan de beslissing van de Vlaamse regering en onmiddellijk alle activiteiten voor minstens 3 weken stil te leggen dus ook de U11 en de volleybalspeeltuin.

Deze beslissing wordt mee ingegeven door het feit dat er verschillende van onze U11 speelsters op dit ogenblik in quarantaine zitten. 

We willen zo als club ons steentje bijdragen in het terugdringen van het virus, maar ook onze leden, trainers, en hun familieleden beschermen.

 

We hopen dat we na deze periode weer terug de trainingen kunnen opstarten maar alles zal afhangen van de discipline van iedereen en van de maatregelen die de regering op dat ogenblik neemt.

 

Het wil niet zeggen dat je stil moet zitten, in onderstaande link staan verschillende oefeningen die je alleen uit kan voeren. Test ze maar eens uit.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLLI0V6r9p3bwADWU-5ilpeVigb5uIkGRv

 

Veel plezier er mee maar nog belangrijker

 

HOU HET VEILIG EN GEZOND.

UPDATE 23 oktober

Coronavirus

Het Coronavirus grijpt om zich heen. Het heeft een grote invloed op ons dagelijkse leven, maar zeker ook op onze sport en de daaraan gekoppelde clubwerking. Volley Vlaanderen wil zijn clubs en leden zo goed mogelijk blijven ondersteunen in deze periode. Hier behandelen we alle thema’s die aan bod komen tijdens deze Coronapandemie.

Algemeen

Vandaag bevindt de sportwereld zich in “code oranje”. Dat betekent dat volgende regels gelden voor de sport:

 • In georganiseerd verband – mits naleving van de protocollen die gelden voor de sport (zie onder)
  • outdoor kan sporten mét of zonder contact;
  • indoor kan sporten enkel als je 1,5 meter afstand houdt (vanaf 13 jaar);
  • voor kinderen tot en met 12 jaar blijven alle volleybalactiviteiten mogelijk, met contact;
  • kleedkamers en douches blijven altijd gesloten;
  • Publiek is indoor (max. 1 ouder per kind) toegelaten tijdens amateurwedstrijden;
  • Publiek is niet toegelaten tijdens trainingen;
  • Toeschouwers zijn verplicht mondmaskers te dragen:
  • Mondmaskers zijn verplicht in openbare gebouwen voor de publiek toegankelijke delen of wanneer de afstand van 1,5 m niet gerespecteerd kan worden: in een sporthal ook aan de toegangshal, gangen, toiletten,…

Code oranje voor de sport, wat wil dat nu juist zeggen? En hoe zit dat met het volleybal. Één ding staat vast, alle competitiewedstrijden inclusief bekerwedstrijden vanaf de reeks Nationale 1 tot en met U13 worden opgeschort vanaf woensdag 14 oktober tot en met 8 november, het einde van de herfstvakantie. Zoals beschreven in code oranje kunnen alle wedstrijden en trainingen voor kinderen jonger dan 12 jaar (U11 en jonger) doorgaan zoals op dit moment gebeurt. Voor het hoogste niveau (Liga) is er momenteel nog overleg met de ministers van Sport.

Betreffende de trainingen vanaf U13 niveau volgt Volley Vlaanderen het advies op vanuit Sport Vlaanderen en minister Weyts. Dat wil zeggen dat trainingen kunnen doorgaan maar enkel met opvolging van de 1,5m afstandsregel en contactloos. De ballen mogen door de hele groep gebruikt worden. Aanvalsoefeningen met blok en omgekeerd zijn dus opnieuw uit den boze evenals wedstrijdvormen. Er kunnen enkel oefeningen doorgaan waarbij de minimale afstand steeds 1,5 meter bedraagt.

Ook de hygiëne maatregelen blijven van kracht. Dat wil zeggen dat zowel de handen en onderarmen voor en na de training grondig gewassen en/of ontsmet moeten worden, evenals het gebruikte materiaal, zoals nu ook al gebeurde. 

Zaalinfo per club

Er werd besloten om een centraal platform te plaatsen op de site van Volley Antwerpen zodat alle info ivm zalen van alle clubs uit de provincie Antwerpen op één plaats en uniform gebundeld zijn. Zowel bezoekers, scheidsrechters, toeschouwers als eigen spelers kunnen naar dit platform gaan.

Bezoekende clubs krijgen daar onder VC POWER onderstaande tekst te zien

Dit bespaart veel surfwerk en mogelijke telefoons en onduidelijkheden.  

http://www.volleyantwerpen.be/covid-sporthallen/   

ADRES SPORTHAL SPORTZAAL DE VOND - Vond 3 - 2382 Poppel
ALGEMEEN Gelieve de lokale regels van de sporthal te volgen : Algemeen mondmaskerplicht voor iedereen,behalve voor de sporters op het veld. Mondmaskers zijn ook verplicht voor de reservespelers. Handen ontsmetten bij binnenkomst en verlaten van de sporthal. Volg voor het binnenkomen de aanwijzingen,
REGISTRATIE Het is door de overheden opgelegd om u als bezoeker te registreren. Er moet geregistreerd worden bij binnenkomst van de sporthal en in de cafetaria. Manueel of via QR code, Deze gegevens zullen maximaal 4 weken bijgehouden worden en slechts gedeeld worden met de overheden op expliciete aanvraag. Als back up zal er ook een foto van het wedstrijdblad gemaakt worden, Na die 4 weken zullen deze gegevens vernietigd worden
KLEEDKAMERS EN DOUCHES Er zijn slechts 2 kleedkamers ter beschikking, daarom worden deze voor de wedstrijd niet gebruikt. Kom in sportkledij naar de sporthal (uitgezonderd sportschoenen).  Volg de pijlen voor bezoekers - spelers,  Mondmaskers zijn verplicht voor +12 jarigen tot bij het betreden van het speelveld. Mondmaskers zijn ook verplicht voor de reservespelers. Douches kunnen niet gebruikt worden, men  kan onmiddellijk na de wedstrijd  gebruik maken van de kleedkamer om je om te kleden max 30 min. Dus niet na de wedstrijd u omkleden naast het speelveld,  De kleedkamer dient voor en na ieder gebruik ontsmet te worden  (banken, kapstokken, deurklinken, lavabo) elke ploeg is hier zelf voor verantwoordelijk. Materiaal wordt voorzien. Het betreden van de kleedkamer is niet toegelaten als deze nog in gebruik is door een andere ploeg.
 
RICHTLIJNEN TOESCHOUWERS Er is een beperkt aantal personen toegestaan in de zaal en de capaciteit in onze cafetaria is ook gelimiteerd. Wij vragen aan alle bezoekende ploegen het aantal te beperken tot een maximum van 6, Supporters volgen in eerste instantie de route naar de cafetaria en kunnen zich naar de zaal begeven bij aanvang van de wedstrijd, ze houden zich aan de 1,5m afstand regeling. Supporters wisselen niet van speelhelft tussen de sets.
WATER Elke ploeg wordt geacht hun eigen drinkbidons mee te brengen. Wij stellen geen waterflessen meer ter beschikking. Bidons kunnen worden bijgevuld aan een wateraftappunt in de kleedkamers,
   
SCHEIDSRECHTERS Er is 1 kleedkamer voor scheidsrechters beschikbaar, scheidsrechters staan zelf in voor de ontsmetting van de kleedruimte voor en na gebruik. Op advies van overheid wordt gevraagd om in scheidsrechterskledij naar de wedstrijden te komen en enkel schoenen te wisselen. Het scheidsrechtersblad bevindt zich in de gang van de bezoekende ploeg
CAFETARIA De cafétaria is geopend met de geldende regels binnen de horeca, hou er rekening mee dat de capaciteit gelimiteerd is. Er dient steeds een mondmasker gedragen te worden, tenzij u aan een tafel zit. Het is niet toegestaan tafels of stoelen te verplaatsen.  Geen bestellingen aan de toog, Bediening gebeurt enkel aan tafel, er kan enkel cash worden betaald. max 4 personen per tafel
DRINGENDE INLICHTING  CONTACTPERSOON  Van Beurden Boudewijn - vcpower.info@gmail.com
   
BIJZONDERHEDEN OP DEZE LOCATIE Bovenstaande zijn de standaard richtlijnen in de Sportzaal. Wij hebben zeer weinig ruimte ter beschikking en vragen uw begrip indien de situatie ter plaatse bijkomende beperkingen nodig maakt,                                            DOUCHES KUNNEN NIET GEBRUIKT WORDEN - TOILETTEN: ENKELE DE TOILETTEN BENEDEN ZIJN TOEGANKELIJK
DATUM LAATSTE UPDATE 07/10/2020